Bina yıkımı; yapısal yenilenmenin bir parçası olan “kısmi yıkımında dâhil olduğu, bazı durumlarda yapı onarımını ve güçlendirilmesini içerebilen ya da yapının tamamen yıkılmasını gerektiren birçok seçenekleri ihtiva etmektedir.
Geniş kapsamlı değerlendirmeler sonucunda yapının bir kısmının yıkılmasına ve yenilenmesine karar verilebileceği gibi, yapının tamamının yıkılması da söz konusu olabilir. Yapılan değerlendirmelerin iyi bir sonuç verebilmesi için, uygun olabilecek temel yaklaşımların birer seçenek olarak ele alınması ve ayrı ayrı irdelenmesi gerekmektedir.
- Yapı temel alanının yeniden kullanılabilmesi için, yapının tamamen yıkılması.
- Yapının tamamen yıkılması ve yeni bir yapının inşa edilmesi.
- Yapının kısmen yıkılması ve yıkılan kısım yerine yeni bölümün inşa edilmesi.
- Yapının Onarımı ve Güçlendirme Seçenekleri;
- Yapının kullanılmadığı hallerde onarımı.
- Yapının kullanım sırasında onarımı.
Bina yıkımı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından taslak olarak hazırlanan YIKIM İŞLEMLERİ İLE HAFRİYAT TOPRAĞI, İNŞAAT VE YIKINTI ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ, yapıların yıkımı ile ilgili iş ve işverenleri, can ve mal güvenliğini, çevre ve insan sağlığını ve ilgili standartları dikkate almak suretiyle gerçekleştirilmesinin usul ve esaslarına değinmektedir.
Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği, yıkım kararı alınan tüm ölçeklerde ve her tipteki yapının yıkımında uygulanacak işlemleri, yıkım faaliyetleri süresince alınacak çevreyi koruma ve diğer güvenlik önlemleri ile yıkım yöntemlerini ve geri dönüşüm esasları ile denetim işlerini kapsamaktadır.
FİRMAMIZIN TECRÜBELİ MÜHENDİS VE TECRÜBELİ EKİPLERİ EKİPMANLARI İLE YIKIM İŞLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ.
ULUS YIKIM KURUMSAL BİR FİRMADIR.